Voedingsadvies Daphne

Persoonlijke begeleiding aan huis/online begeleiding

Gezonde tips voor de feestdagen

De feestdagen komen eraan. Dat betekent meestal toch wat meer verleidingen dan normaal. Daarom hierbij een aantal tips om de feestdagen zo gezond mogelijk door te komen.

1. Blijf bewegen. Ga het liefst naar buiten.

Bewegen is belangrijk vooral als je wat meer calorieën dan normaal binnenkrijgt . Het is ook belangrijk om in het ritme te blijven. Als je nu stopt met bewegen is het straks weer moeilijker om de draad weer op te pakken. Probeer vooral veel naar buiten te gaan. Een lekkere frisse neus halen en vooral veel daglicht absorberen. Van voldoende daglicht  krijg je meer energie, je slaapt beter en je krijgt er vooral een goed humeur van.


2. Sta jezelf toe om te snoepen.

Je mag best een beetje snoepen, maar doe het met mate. Eet alleen datgene waar je ook echt enorm van geniet. Koop kleine verpakkingen en denk eraan dat het niet in 1 keer op hoeft als de verpakking eenmaal open is.


3. Gezonde keuze.

Zorg dat er altijd iets gezonds op tafel staat zodat je kunt kiezen. Dus een suikervrije variant, fruit, snackgroente, mager vlees en magere sausjes.  Dit geldt voor zowel bij de koffie, de borrel of tijdens het feestdiner. Je zult zien dat je best vaak de gezonde keuze maakt. Heb je inspiratie nodig, kijk dan bij mijn recepten onder adventkalender.

Eet kleinere porties, eet rustig en kauw goed. Op deze manier heb je sneller een verzadigd gevoel.

En stop als je vol zit. Vaak eet je meer dan nodig is.


4. Denk vooruit.

Als je weet dat er een snoepmoment aan komt, zorg dan dat je alvast iets gezonds gegeten hebt zodat de verleiding minder groot is omdat je al verzadigd bent. Eet bijvoorbeeld al een stuk fruit, een boterham met kaas of een lekkere kom verse soep.


5. Voldoende slaap.

Als je elke nacht minimaal 7 uur slaapt ben je uitgerust en heb je voldoende energie om de dag aan te kunnen en verleidingen te weerstaan.


6. Geen stress.

Stress zorgt ervoor dat we onszelf toestaan om te zondigen. Want ja, het is zo druk of zo frustrerend dat je vindt dat je wel even iets lekker mag hebben. Niet handig dus! Zorg dat je goed voorbereid de feestdagen ingaat. Cadeaus tijdig kopen en inpakken, boodschappen op tijd in huis halen en duidelijke afspraken maken met de familie. Soms wordt er aan alle kanten aan je getrokken en weet je niet hoe je het iedereen naar de zin moet maken. Denk eerst aan jezelf. 


7. Geniet.

Zorg er vooral voor dat je geniet. Fijne feestdagen allemaal.


E-mailen
Bellen
Info
Instagram
LinkedIn