Voedingsadvies Daphne

Persoonlijke begeleiding aan huis/online begeleiding

Recepten

Gewicht verliezen en het er van af houden is natuurlijk niet te behalen door alleen maar saaie rauwkost te eten. Het is dus belangrijk om ook lekker te eten. Er zijn een heleboel gezonde recepten die ook ontzettend lekker zijn. Regelmatig zet ik een nieuw recept op de site, Facebook of Instagram. Dit zullen recepten zijn voor ontbijt, lunch en gezond avondeten, maar ook voor tussendoortjes, een taartje of een cake. Ook komen er speciale recepten voor een gezonde maaltijd tijdens de feestdagen en verjaardagen want bij ons worden zo goed als alle feestdagen goed gevierd! Gezond eten met gezonde voeding betekent gezond afvallen!

Eet smakelijk, Daphne


Chocolade bananenbrood

Ingrediënten:

3 rijpe bananen

4 eieren

150gr amandelmeel

50gr cacao

2 tl bakpoeder



50gr pure chocolade

50gr gemengde noten

40gr kokos

40gr kokosolie

Snufje zout


Chocolade bananenbrood


Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Pureer de bananen glad.
  3. Voeg de eieren toe en meng ze door het beslag.
  4. Roer het amandelmeel, de cacao, het bakpoeder en het snufje zout door het beslag.
  5. Hak de noten en de chocola in stukjes en roer deze door het beslag.
  6. Laat de kokosolie smelten in een klein pannetje en meng dit samen met de kokos door het bananenbeslag.
  7. Vet een standaard cakevorm in en giet het mengsel in de vorm.
  8. Bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. De cake is gaar als een prikker er weer schoon uitkomt als je deze in de cake steekt.
  9. Laat het bananenbrood afkoelen en snij daarna in plakken.

Je kunt de losse plakken ook eventueel invriezen.


Verse pastasaus

Verse pastasaus


Ingrediënten (voor 4 personen):

1 kilo tomaten

1 pot geroosterde paprika's

140gr tomatenpuree

5 tenen knoflook

1 hand verse peterselie

1 hand verse basilicum

1 tl gedroogde tijm


2 el gedroogde oregano

eventueel 300 gram mager rundergehakt

500gr volkoren spaghetti

extra verse basilicum voor de garnering

Parmezaanse kaas

Zo maak je het:

  1. Maak de tomaten schoon en snij in stukken
  2. Schil de knoflook
  3. Laat de paprika's uitlekken
  4. Doe alles in een pan en pureer met de staafmixer tot een gladde saus
  5. De basis saus is nu klaar. Je kunt het zo al eten of je bakt nog 300 gram mager rundergehakt erbij en roert dat door de saus
  6. Kook in een ruime pan water en kook hierin de spaghetti gaar
  7. Je kunt de saus en de spaghetti in de pan door elkaar roeren of serveer het apart
  8. Garneer met wat extra verse basilicum en wat Parmezaanse kaas
E-mailen
Bellen
Info
Instagram
LinkedIn